Ifjúsági Önkéntes Közösségek Hálózata - IfYou


A Máltai Szeretetszolgálat egyik fő irányelve a rászorulóknak nyújtott segítség, nyitottság és érzékenység mások problémáira. Ha hiszel abban, hogy van értelme egy szebb, szolidárisabb, zöldebb világért dolgozni, ha részese szeretnél lenni egy jó csapatnak, csatlakozz hozzánk!

IfYou projektünk keretében olyan országos fiataloknak szóló hálózatot hoztunk létre, amely mindenki számára lehetőséget biztosít, hogy lakhelyének és érdeklődésének megfelelő önkéntes helyet válasszon magának.

Iskolai Közösségi Szolgálat (50 óra) – IKSZ

Az önkéntesség elvével már a középiskolások számára kötelező Iskolai Közösségi Szolgálat keretében is ismerkedhetsz. Az IKSZ szervezett keretek között végzett egyéni vagy csoportos, anyagi érdektől mentes segítő tevékenység, amely a helyi közösség érdekeit és a középiskolás diákok személyes fejlődését egyszerre szolgálja. Céljai sok tekintetben azonosak az önkéntességével: szolidaritás, felelősségérzet, hasznosság érzete. Ha még nem választottál helyszínt a Közösségi Szolgálat teljesítéshez, válogass a honlapunkon felkínált lehetőségek közül.

Csatlakozz hozzánk!

Szeretettel várunk az Ifjúsági Önkéntes Közösségek Hálózatában, akár az Iskolai Közösségi Szolgálat keretében, akár már igazi önkéntesként. Honlapunkon keresztül kiválaszthatod hol szeretnél önkénteskedni, mivel szeretnél foglakozni. Minden fogadóhelyről részletes információt találsz, sőt az együttműködést követően Te magad is véleményezheted az adott intézményt.

Mit kell tennem, ha önkénteskedni szeretnék?

1. Regisztrálj

Amennyiben felkeltette érdeklődésedet a Máltai Szeretetszolgálat által végzett karitatív tevékenységek közöl valamelyik, regisztrálj!

Regisztrálok

2. Keress fogadóhelyet

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat országszerte számtalan témakörben biztosít lehetőséget, hogy segíthess másokon. A fogadóhely keresővel egyszerűen le tudod szűkíteni a hozzád mind fizikailag, mind lelkületileg legközelebb álló helyszínt.

Keresés

3. Jelentkezz

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat országszerte várja önkéntesek jelentkezését. Ha már kiválasztottad a Neked leginkább testhezálló helyet, jelentkezz! Jelentkezésedet követően az önkénteseket fogadó területi koordinátor veszi majd fel Veled a kapcsolatot.

Jelentkezem

4. Minősíts

A fogadóhelyeket a saját, szigorú minőségbiztosítási rendszerünkkel folyamatosan értékeljük, azonban tudjuk, hogy a személyesen szerzett és megosztott tapasztalatoknál nincs hatékonyabb. Ezért kérünk arra, hogy miután eltöltöttél valamennyi időt a helyen, írd le véleményed, hogy mások is hasznosítani tudják a tapasztalataidat.

Értekelek

Kiemelt fogadóhelyek

Máltai Ifjúsági Önkénteskedés

Debreceni Máltai Csoport

Település: Debrecen

Gyermekek és családok ellátása

Hajléktalan emberek ellátása

Máltai Ifjúsági Önkénteskedés

Gondviselés Háza Fogyatékkal Élők Napközi Otthona - Keszthely

Település: Keszthely

Fogyatékkal élő emberek ellátása

Máltai Ifjúsági Önkénteskedés

Budapesti Gondviselés Háza Idősek Otthona

Település: Budapest

Idős emberek ellátása