IfjúságiProjekt

Biztos Kezdet Gyerekház - Somlószőlős

Település: Somlószőlős

Tevékenységek:

Gyermekek és családok ellátása


Térképre

Biztos Kezdet Gyerekház - Somlószőlős

A társadalmi kirekesztődés megelőzésének kulcsa a kora gyerekkori  fejlődés támogatása. Ennek érdekében hoztuk létre a Biztos Kezdet Gyerekházat Devecserben. Intézményünkben 0-5 év közötti óvodába még nem járó gyermekek és szüleik számára kínálunk szolgáltatásokat. Foglalkozásainknak köszönhetően a szociális hátrányokkal küzdő családok gyermekei nem maradnak el fejlettségben kortársaiktól, így nagyobb eséllyel állják meg helyüket az iskolában, többen szereznek szakmát és lesznek képesek elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

A Biztos Kezdet Gyerekházban a koragyermekkorra vonatkozó tudás és információk átadásával, a családokat és közösségeket megerősítő, partneri kapcsolatokra épülő szolgáltatások kezdeményezésével és szakmai támogatásával a program megalapozza a gyermekek későbbi sikeres beilleszkedését, és jelentősen csökkenti a kudarcok veszélyét.

Devecser, Iszkáz és Somlószőlős gyerekházai szoros együttműködésben állnak egymással. 

Minden munkanapon nyitva tartunk, a családok reggel 8.00 órától 13.00 óráig kereshetik fel a házat. 

Védőnő, családgondozó és gyermekpszichológus is rendszeresen látogatja az intézményt, valamint konduktor, mozgásfejlesztő szakember tart foglalkozásokat. A gyerekházi foglalkozások elsődleges célja a kisgyermekek értelmi-, érzelmi-, mozgás és beszédfejlesztése, tovább a szülő-gyerek kapcsolat erősítése. Szülők számára külön szervezünk klubtevékenységeket, valamint prevenciós előadásokat. A Biztos Kezdet Gyerekház fontos szerepet tölt be a közösségépítésben, ennek érdekében házban és a házon kívül is közösségi programokat szervezünk.

A szülők számára folyamatosan segítséget nyújtunk hivatalos ügyeik intézésében, lehetőséget adunk számukra, hogy használják a gyerekház számítógépét, az internetet, valamint a telefont.

Fogadóhely adatlapja

Fogadóhely neve: Biztos Kezdet Gyerekház - Somlószőlős
Település: Somlószőlős
Irányítószám: 8483
Cím: Kossuth utca 105.
Tevékenységek:

Gyermekek és családok ellátása

Honlap:
Telefonszám: +36309670597
Kapcsolattartó neve: Csurgai Andrea, Preininger-Horváth Edina
Kapcsolattartó e-mail: gyerekhaz.somloszolos@maltai.hu
Minősítés:
Térképre:

Értékeld a fogadóhelyet!

Segíts másoknak a jellemzéseddel megtalálni a számukra ideális fogadóhelyet.