IfjúságiProjekt

Budapesti „Játszva megelőzni!” Játszóház - Játszótér Program

Település: Budapest III. kerületében 7 helyszínen működő játszóterek

Tevékenységek:

Gyermekek és családok ellátása


Térképre

Budapesti „Játszva megelőzni!” Játszóház - Játszótér Program

Kettős küldetéssel indult útjára Magyarországon az első „szociális” játszótér, amelyet egy komplex program első elemeként hoztunk létre. E komplex programunk a „Játszva megelőzni”.

Játszunk is és megelőzünk? Mit jelent ez a két fogalom együtt?

A programot - melyet akár bújtatott szociális munkának is nevezhetünk- 1998-ban kezdték el a szeretetszolgálat önkéntesei és munkatársai. Azzal a céllal indították útjára, hogy a panelrengetegben lakó családokat kimozdítsák a négy fal közül, s közösségi teret kínáljanak fel nekik a játszótereken, játszóházakban a közös játékra, ismerkedésre, beszélgetésre. Meggyőződésünk volt, hogy a játék egy olyan eszköz, ami által közelebb lehet kerülni egymáshoz, s így a bizalmi kapcsolatok kialakulásához is. Olyan közösségi teret kínálunk, ahol szabadidejüket hasznosan eltölthetik kicsik és nagyok is egyaránt. A céltalanul kallódó ifjúságnak is nyitottak játszótereink, amiben biztonságos környezetet nyújtunk egy olyan helyen, ahol tiszta környezetben, biztonságos játékeszközökkel, hozzáértő szociális szakemberekkel odafigyelést nyújtunk a betérő gyermekeknek, családoknak.

Játszótereink, szervezett programjaink, klubjaink ingyenesen igénybe vehetőek a nyitvatartási időnkben. A „máltai játszóterek” mindegyike olyan kerítéssel körbekerített játékpark, melynek területén egy kb. 100 nm-es téliesített faház, azaz egy játszóház is áll. Ez lehetővé teszi, hogy látogatóink rossz idő esetén is részt vehessenek programjainkon. Játszótereinken mosdó- és pelenkázó-helyiségek is rendelkezésre állnak.

A biztonságos használat érdekében a játékszereket korcsoportonként elkülönítve helyeztük el tereinken. Rendszeresen felkeresnek minket a környék iskolái és gyermekcsoportjai, akik szabadidejüket, különböző programjaikat nálunk szervezik meg.

Változatos programjainkról, eseményeinkről a havonta 1200 példányban megjelenő, a tereken ingyenesen elérhető "Tündérkert" játszótéri újságunkban és a www.maltai.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Budapest III. kerületben: 
Gyűrű utca, Zemplén Győző utca, Kerék utca, Huszti út, Lajos utca, Silvanus sétány, Solymár utca

Nyitva tartása: általában 9-18 óráig, ez évszakonként és terenként változhat

Fogadóhely adatlapja

Fogadóhely neve: Budapesti „Játszva megelőzni!” Játszóház - Játszótér Program
Település: Budapest III. kerületében 7 helyszínen működő játszóterek
Irányítószám:
Cím:
Tevékenységek:

Gyermekek és családok ellátása

Honlap:
Telefonszám:
Kapcsolattartó neve: Somogyvári Fanni
Kapcsolattartó e-mail: somogyvari.fanni@maltai.hu
Minősítés:
Térképre:

Értékeld a fogadóhelyet!

Segíts másoknak a jellemzéseddel megtalálni a számukra ideális fogadóhelyet.