Jövő-Kép Egyesület

Tagjaink több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkeznek az önszerveződő közösségek terén, munkánk a nonprofit és forprofit szektorban egyaránt nyomot hagy. Hiszünk abban, hogy a közösségek létrejötte, és az általuk létrehozott társadalmi jó nem szektorfüggő, sőt, a különböző területekről, különböző háttérrel érkező egyének és közösségek összekapcsolódása tudja létrehozni azt az emberi és szakmai minőséget, amelyben dolgozni szeretnénk.

Milyen területekre fókuszálunk?

• Hátrányos helyzetű egyének, családok, csoportok

Fontos számunkra az esélyegyenlőség, annak biztosítása, hogy a fejlődéshez, a társadalmi javakhoz, tudáshoz, lehetőségekhez minden társadalmi csoport egyenlő módon hozzáférhessen. A mi jövőképünk egy egymást segítő és támogató társadalom, amely nem kirekesztő és nem megkülönböztető.

• Fiatalok pozitív jövőképének kialakítása, lehetőségeik növelése

Meggyőződésünk, hogy ott van minden egyes fiatalban a potenciál arra, hogy kezükbe tudják venni a saját sorsukat, képesek legyenek megtalálni vagy megteremteni egy jó és sikeres élet lehetőségét. Ehhez nyújtunk különböző módszerekkel és eszközökkel segítséget nekik. Iskolán kívüli tevékenységek ösztönzése, kompetenciafejlesztés, előadások, kiállítások, beszélgetés, játékok szervezése, ifjúsági coaching, életvezetési, párkapcsolati tanácsadás.

• Önszerveződő közösségek, alulról jövő kezdeményezések támogatása

Hisszük, hogy a jövő kulcsa a közösségek kezében van. Olyan közösségeket kell építeni és megtanulni jól működtetni, amelyek az egyén boldogulása mellett ugyanolyan fontos értéknek tartják, hogy életvitelükkel, szokásaikkal, aktivitásukkal egy nagyobb társadalmi jó kialakulásához járuljanak hozzá.

• Kulturális tevékenységek

Elsősorban a lakosság életminőségének javítását szolgáló kulturális célokra fókuszálunk.

Fogadóhely adatlapja

Fogadóhely neve: Jövő-Kép Egyesület
Település: Jánd
Irányítószám: 4841
Cím: Rákóczi út 83.
Tevékenységek:

Gyermekek és családok ellátása

Honlap: www.jovokepegyesulet.hu
Telefonszám:
Kapcsolattartó neve:
Kapcsolattartó e-mail: jovokepegyesulet@gmail.com
Minősítés:
Térképre:

Értékeld a fogadóhelyet!

Segíts másoknak a jellemzéseddel megtalálni a számukra ideális fogadóhelyet.